Markant rengøringsveteran er sovet ind


06. september 2017


Mindeord:
Det var med stor sorg, at hans kolleger i virksomheden mandag erfarede, at regionsdirektør i Forenede Service Poul Erik Krogh er gået bort efter længere tids sygdom, forklarer koncerndirektør Carsten Clement:

”Poul Erik Krogh havde en stor og prisværdig aktie i at den lille rengøringsvirksomhed ”De Forenede Rengøringsselskaber A/S”, som han etablerede sammen med sin bror Peer i slutningen af 1960’erne, siden har vokset sig til en stor familieejet koncern med cirka 8000 medarbejdere og aktiviteter i hele landet og i Sverige. Samtidig var Poul Erik en meget vellidt og lun person, som nød stor respekt i hele koncernen og i rengøringsbranchen bredt. Poul Erik vil blive savnet,” siger Carsten Clement. 

Den flotte røde Mercedes
Og han var med hele vejen på det virksomhedseventyr, som hans bror lagde kimen til. Eller i hvert fald siden den efterårsdag i 1968, hvor broren Peer c. Krogh hentede ham i en flot, knaldrød Mercedes, der tidligere havde tjent som taxa i København. Normalt kørte den dengang 24-årige typografuddannede Poul Erik rundt i hovedstaden på knallert. Men da Peer den dag efterlod Mercedes’en sammen med et tilbud om at hjælpe broren i det nystartede rengøringsfirma, var Poul ved at være mør. Hidtil havde han blot hjulpet sin bror med lidt vinduespolering i ny og næ for firmaet.

”Men Mercedes’en trak nok lidt. Den var sgu´ flot,” forklarede Poul Erik Krogh selv til medarbejderbladet ”ServicePosten” i februar 2014. 

Drømte store drømme sammen med sin bror

Så 1. oktober 1968 startede Poul Erik Krogh på fuld tid – og lidt til – som inspektør i De Forenede Rengøringsselskaber i kælderlokalerne på St. Kongensgade 68 i København. Til en løn på 5-600 kroner om ugen. Og ude hos kunderne vel og mærke. For Poul var driftsmanden, der altid satte stor pris på kontakten med kunderne og kollegerne, forklarede han selv i 2014:

”Fordelingen var, at jeg tog mig af driften og personalet, mens Peer tog sig af administration og salg. Jeg har altid holdt meget af den personlige kontakt med kunderne og samarbejdet med kollegerne.”

Inspektørtitlen og -funktionen blev med årene til driftschef, divisionsdirektør og senest regionsdirektør med ansvar for hovedstadsregionen – Region 1000. Ligesom han gennem årene har siddet med i hovedbestyrelsen for ServiceBranchens Arbejdsgiverforening (SBA) og har været aktiv i andre branchesammenslutninger. Næsten 50 engagerede år i branchen blev det til for Poul.

”Nogle gange i starten af 1970’erne sad jeg sammen med Peer og et par medarbejdere og sænkede slagskibe om fredagen efter arbejde. Så sad vi og drømte om fremtiden og talte om, at vi ville være blandt de ti største rengøringsfirmaer i landet” forklarede han til medarbejderbladet i 2014.

Det lykkedes i den grad, må man sige. Forenede koncernen er i dag landets næststørste servicekoncern og er i modsætning til de fleste andre store selskaber i branchen fortsat familieejet og dansk baseret. 

Poul Erik Krogh blev 73 år og efterlader sig tre voksne børn. Begravelsen vil finde sted fra Smørum Kirke fredag den 15. september klokken 12.


Gå tilbage