60 år lige rundt hjørnet

Fra den spæde start i 1959 og frem til i dag.

Forenede Rengøring A/S blev stiftet i 1959 under navnet: De Forenede Rengøringsselskaber A/S af de to energiske brødre Peer og Poul Krogh. Uden erfaring i professionel rengøring, men med tro på fremtiden, kastede de sig ud i det projekt, der senere skulle blive kendt som "Forenede Service".

Forenede Koncernens historie Peer C Krogh  

Den 15. juni 2019 kan Forenede koncernen fejre 60-års jubilæum, og da den navnkundige stifter af koncernen Peer C. Krogh i 1959 startede sin virksomhed med spand, klud og sin konfirmationscykel for at cykle rundt i Københavnsområdet og pudse vinduer, havde han næppe drømt om, hvad koncernen ville udvikle sig til i løbet i årene. Men i dag 60 år senere rummer koncernen 9.000 dedikerede medarbejdere, som dag og nat servicerer hundredtusindvis af danskere og svenskere med blandt andet rengøring, pleje og omsorg, vinduespolering, kantineløsninger og hospitalsdrift. Og 60 år er ikke lig med at være gammel, træt og støvet. Ikke for Forenede i hvert fald. Koncernen og dens medarbejdere er fyldt med vitalitet og virkelyst og ser frem til de næste 60 år.

Den spæde start

Industrien overhalede i 60’erne landbruget som samfundets største arbejdsplads og levestandarden steg mens arbejdsløsheden faldt. I perioden 1957 til 1960 steg industriproduktionen med ikke mindre end 30 procent.

Industrialiseringen slog også igennem indenfor servicefagene, og brødre ramte tidsånden perfekt. Deres arbejde bestod blandt andet i, at gøre servicefagene anerkendt som et seriøst erhverv.

ServiceAkademiet grundlagdes

Allerede i de første år blev grundlaget for vores nuværende interne uddannelsesprogram Service Akademiet grundlagt. I 1960’erne var den tid længst forbi, hvor et rengøringsselskab kun brugte spand og klud. Nye metoder, midler og maskiner krævede uddannelse i alle led, og en systematisk uddannelse af medarbejderne blev igangsat.

I 1970’erne nåede omsætningen for første gang over 5 millioner kroner

Konkurrencen fra andre rengøringsselskaber blev mærkbar, da de opdagede at det lille selskab tog kunder fra de store. Flere selskaber begyndte at dumpe priserne for at bibeholde markedsandele.

1980’erne var præget af økonomisk krise

Momsen steg til 22 procent og en række afgiftsforhøjelser blev indført. Forenede Rengøring fortsatte dog den dynamiske fremgang. På trods af samfundets lommesmerter med økonomiske stramninger, der sagtens kunne mærkes i rengøringsbranchen, nåede omsætningen i finansåret 1981-82 at passere ikke mindre end 12 millioner. På nuværende tidspunkt havde Forenede Rengøring 120 medarbejdere.

I 1990 var Forenede Rengøring branchens tredje største virksomhed

Med næsten 100 millioner i omsætning besluttede ledelsen sig for, som det første rengøringsselskab i Europa, at udvikle et kvalitetsledningssystem efter ISO 9001 standard, men henblik på at få godkendelse i foråret 1992.

Det svenske marked

I slutningen af 90’erne udgjorde Forenede Rengørings serviceaktiviteter rengøring, kantinedrift og ældreomsorg. I samme periode gik Forenede Rengøring ind i Sverige, og skabte det, som i dag er Forenede Koncernen. Med opkøb af svenske rengøringsselskaber og levering af vores velrenommerede service, er vi i dag – under navnet Förenade Service – mellem de største aktører på det svenske rengøringsmarked.

År 2000 åbnede broen til Sverige og koncernen voksede ind på det svenske omsorgsmarked. Sverige var mindst 10 år foran Danmark med hensyn til privatisering af omsorgsydelser til ældre borgere, og det lykkedes Forenede Koncernen at implementere den danske organisationsopbygning i de selskaber, man opkøbte og videreudviklede. Den svenske omsorgsdivision Förenade Care er i dag blandt de største omsorgsselskaber i Sverige.

 

 

 

Kundeservice i Forenede Service

Kontakt

Har du spørgsmål er du meget velkommen at kontakte os på 39 69 50 50

Send mail

Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies