Home Fordi der er forskel på Uddannelse

Fordi der er forskel på Uddannelse

Fordi uddannelse gør en forskel. Mød Makfirete, der er taknemmelig over de muligheder, som Forenede Service Sverige har givet hende.

Forenede Service Sverige har fundet vejen til at gøre en forskel for mennesker, samfund og fremtid – og den vej er brolagt med uddannelse. I Forenede Service Sverige har medarbejderne haft uddannelsesmuligheder som fx erhvervsskole, specialuddannelse og servicelederskolen siden 2011. I 2022 kom gruppelederuddannelsen til.

Den positive effekt mærker ikke alene den enkelte medarbejder. Øgede kompetencer og engagement hos medarbejderne skaber også gladere kunder, bl.a. Johanna Afzelius. Hun er afdelingschef på Hörsel- & Synenheten, hvor Makfirete, servicemedarbejder i Forenede Service Sverige, arbejder.

”Makfirete er meget grundig i sit arbejde og opmærksom på de små men vigtige ting, som vi andre ikke altid ser. Hun gør et fantastisk stykke arbejde. Det er tydeligt nej det, der ligger solid viden bag hendes arbejde,” siger Johanna.

Makfirete er i gang med sin nye uddannelse til gruppeleder. Gruppelederuddannelsen giver lederkompetencer og indsigt i kunderelationer, kundeaftaler og økonomistyring. Hun har faktisk taget flere uddannelser i Forenede Service Sverige, og det har stor værdi for hende:

”Jeg er fra Kosovo og kom hertil uden job. Forenede Service Sverige har virkelig gjort en forskel for mig. Jeg var helt sikkert ikke kommet så langt i min karriere uden Forenede Service Sverige,” siger Makfirete.

I efteråret 2022 fik 10 udvalgte gruppeledere mulighed for at gøre karrierer som serviceledere ved at videreuddanne sig. Blandt deltagerne var Kawan Banaee: 

“Jeg kom til Sverige som 25-årig fra det nordlige Irak, Kurdistan, med min kone og to døtre. Nu har jeg arbejdet i Forenede Service Sverige i 18 år, og jeg er altid blevet mødt som et helt menneske med kvaliteter. Gennem tiden har jeg sagt ja til uddannelse, så jeg har kunnet udvikle mig. I 2008 blev jeg tilbudt en stilling som gruppeleder, og i maj 2022 blev jeg tilbudt stillingen som serviceleder. Jeg kan ikke med ord beskrive min lykke, og hvilken forskel Forenede Service Sverige har gjort for mig som person og min fremtid. Jeg er så taknemmelig for, at Forenede Service Sverige ser mig og mit drive,” siger Kawan.

Servicelederuddannelsen har fokus på bl.a. kvalitetskontrol, arbejdsret og lønsomhed.

I 2022 blev i alt 277 medarbejdere uddannet i Forenede Service Sverige. Målet for 2023 er at få det tal til at vokse.