Home Fordi der er forskel på arbejdsglæde

Fordi der er forskel på arbejdsglæde

Lones Detlefsens, der er køkkenmedarbejder, var skeptisk, da Kokkenes Køkken overtog driften. Nu står hun et andet sted.

Kokkenes Køkken overtog kantinedriften hos Fjernvarme Fyn i starten af oktober 2021, og det bekymrede Lone Detlefsen. Kantinens erfarne køkkenmedarbejder var skeptisk – for hvordan ville det være at arbejde i et eksternt firma? I 2022 stod hun et helt andet og positivt sted:

”Mit job er blevet mere spændende,” siger Lone.

Hun fortæller, der inden for branchen er en udbredt frygt for at blive overdraget til et ”firma i firmaet”, når en ekstern udbyder overtager den interne kantinedrift.

”Det var en stor bekymring for mig, om jeg stadig ville have samme forhold til gæsterne, og hvilke kollegaer jeg nu skulle arbejde sammen med, men jeg synes, at meget af det blev gjort til skamme,” siger Lone.

Det skyldes især, at vores nye køkkenchef er nede på gulvet, involverer sit team og tager imod forslag, fortæller Lone:

”Hans entusiasme smitter af på holdet. Hvor kantinen før var traditionel med et par lune retter ledsaget af en salatbar, så arbejder Kokkenes Køkken meget mere med en rød tråd og gennemførte temaer. Jeg har savnet en chef, som får os med i arbejdsprocessen på den måde,” siger hun.

Lone regner hun med at blive i sin nuværende stilling indtil sin pension. Hun er 59 år i dag.

Kokkenes Køkkens SANS-koncept handler om at aktivere det salte, søde, bitre, sure og umami. Hver tallerken er kreativt pyntet, og der eksperimenteres med at kombinere nye ingredienser, så alle råvarer bruges. Madspild over 5% er no go.