Home Fordi der er forskel på at være tryg og utryg

Fordi der er forskel på at være tryg og utryg

Fra hjemmepleje til plejecenter – Forenede Care Sverige er med hele vejen. Mød dem, der skabte tryghed, da en branchekollega måtte overdrage sine opgaver.

Tryghed er nøglen, når målet er at gøre en forskel med omsorg. Hjemmehjælpsmodtageren skal opleve at være er i de rigtige hænder – så er Forenede Care Sverige lykkes. Det er ikke ualmindeligt, at hjemmehjælperen er det ene menneske, som kommer forbi i løbet af en dag, så god kontakt og kvaliteten af plejen er uhyre vigtig. Derfor er uddannelse og processer, der fordrer den faglige indsats, en naturlig del af Forenede Care Sveriges drift.

I 2022 mistede en branchekollega med kort varsel sin aftale med kommunen i Uppsala. Forenede Care Sverige fik til opgave at tage over og skabe en tryg overgang, da ca. 400 ældre mennesker i løbet af få måneder skulle have ny hjemmehjælp.

Da Danijela Cvetcovic, som er regionchef och ansvarlig for Forenede Cares Sveriges hjemmehjælp i Uppsala, gik i gang med opgaven, var hun ikke i tvivl om sit fokus. Det var på mennesker – medarbejderne og hjemme-hjælpsmodtagerne:

”Jeg husker, jeg så et interview på SVT-Uppsala med en 95-årig kvinde ved navn Neita. Jeg blev berørt af hendes fortvivlelse, da hun fortalte, hun nu skulle miste den hjemmehjælp, hun var så glad for. Hende skulle vi også gøre tryg, og det er lykkes.”

Margareta på 85 år er vidne på, at transitionen er kom¬met flot i mål:

”Personalet har været fantastiske. Mine behov har været i fokus, og det viste sig, at det blev de samme, der hjalp mig før, som hjælper nu, da de begyndte at arbejde for Forenede Care Sverige.”

Da Forenede Care Sverige overtog arbejdsopgaverne, kom 80 medarbejdere fra den tidligere leverandør med over til Forenede Care Sveriges 170 nye hjemmehjælps-modtagere. Danijela Cvetcovic er stadig stolt over, hvor¬dan alle gik til opgaven:

”Møder og samtaler gjorde, at den usikkerhed, vi mærkede hos hjemmehjælpsmodtagerne i begyndelsen, skiftede til oplevelsen af tryghed. Medarbejderne kom også til at trives med de arbejdsgivere, de har nu. Sådan landede vi, fordi vi virkelig er en virksomhed, der brænder for at gøre en forskel,” siger hun.