Home Fordi der er forskel på hjerner

Fordi der er forskel på hjerner

Mød udviklingsterapeut Christa Bendell fra Forenede Care Neuro og bliv klogere på, hvordan vidensdeling gør en forskel.

Forenede Care Neuro er eksperter på hjerner – på at hjælpe den enkelte med en erhvervet hjerneskade, og for samfundet og fremtiden ved at uddanne og dele kompleks viden.

”Når personer med hjerneskade har været gennem et genoptræningsforløb, mister de ofte nogle af evnerne igen, hvis de ikke får tilstrækkelige professionel hjælp, når de kommer hjem. Derfor vil vi rigtig gerne bidrage med vores erfaringer til dem, der efterfølgende skal hjælpe,” siger udviklingsterapeut Christa Bendell på Ringstedhave, der er en del af Forenede Care Neuro.

Hjerneskader kan opstå ved sygdom som fx blodprop, hjerneblødning eller en ulykke, og det kan ske i alle stadier af livet. Årligt rammes ca. 20.000 af en hjerneskade, og heraf henviser hospitalerne ca. 7.000 videre til genoptræning i kommunerne.

”Formålet med behandlingerne er altid, at det enkelte menneske bliver mest muligt selvhjulpen efterfølgende. Derfor er det også vigtigt for os at dele ud af vores viden, så vi sammen løfter kompetenceniveauet omkring neurorehabilitering under og efter indlæggelsesforløbene.”

Indsatsen er blevet til deciderede kurser:

”Vi mener, der mangler videreuddannelse inden for området af neurospecialister, og derfor har vi lavet kurserne. Der er stor interesse, så kursisterne er fra hele landet og fra forskellige steder i sundhedssektoren,” siger Christa Bendell, der selv underviser i dysfagi.