Home Fordi der er forskel på sprog

Fordi der er forskel på sprog

Forenede Care Sveriges tilbyder hjemmepleje på forskellige sprog til glæde for ældre med begrænsede svenske sprogkundskaber.

Forenede Care Sverige har altid fokus på det enkelte menneske. Det beviser initiativet ”FREJA”, som giver mulighed for hjemmepleje på modersmålet til ældre mennesker med begrænsede eller ingen svenske sprogkundskaber.

”Hjemmeplejen på flere sprog øger følelsen af tryghed, fordi det giver bedre mulighed for at skabe indflydelse på egen situation og for at blive forstået korrekt. Her ligger værdien især i, at den ældre kan dele sin kultur, mad og livshistorie. Det hjælper os med at yde den bedste omsorg for den ældre,” siger Susanna Gerhard, der er forretningschef for hjemmeplejen.

Initiativet har ikke kun fået positiv respons fra ældre men også for medarbejderne samt pårørende, mener forretningschefen Susanna:

”Vi blev opmærksomme på, at viden om sprog, skikke og kultur spillede en stor rolle i beboerens helhedsoplevelse. Derudover har vores medarbejdere fortalt, at det har tilføjet en særlig værdi til deres arbejde, fordi de har kunnet trække på deres modersmål og kulturelle baggrund i en ny og faglig sammenhæng”.  

Der er omkring 10 forskellige nationaliteter tilknyttet projektet, og det er netop med udgangspunkt i personalets egne, kulturelle baggrunde, at man i ”FREJA” matcher plejepersonalet med hjemmehjælpsmodtagerne. På nuværende tidspunkt kan hjemmehjælpen tilbydes på arabisk, spansk, finsk, engelsk og swahili ud over svensk.

Siden lanceringen af hjemmehjælp på flere sprog, har Forenede Care Sverige mærket en stigende interesse for muligheden. Flere sprog vil løbende blive tilføjet.